Opis inwestycji

Przystań Letnica to wyjątkowa inwestycja ATAL realizowana w malowniczej dzielnicy Letnica, znajdującej się w bliskim sąsiedztwie Zatoki Gdańskiej. Osiedle jest oddalone o ok. 800 metrów w linii prostej od plaży, wzdłuż której rozpościera się Park Brzeźnieński, tworząc idealną przestrzeń rekreacyjną.

Przystań Letnica – zacumuj i mieszkaj!

Letnica to jedna z najbardziej perspektywicznych dzielnic Gdańska. Swoją atrakcyjność zawdzięcza znakomitemu położeniu, dotychczasowym działaniom rewitalizacyjnym (m.in. Tunel pod Martwą Wisłą) oraz realizowanym inwestycjom infrastrukturalnym, mieszkaniowym i rozrywkowym.

Inwestycja składa się z trzech etapów, które harmonijnie do siebie nawiązują, poprzez zastosowanie analogicznych oraz spójnych rozwiązań projektowych.

W ramach I etapu powstały trzy budynki, w których zrealizowano łącznie 141 mieszkań dwu-, trzy- i czteropokojowych, a także 7 lokali usługowych.

Drugi etap inwestycji składać się będzie z czterech budynków, w których zaplanowano łącznie 190 mieszkań. W ofercie znajdą się zarówno mniejsze, dwupokojowe mieszkania, jak i bardziej przestronne, czteropokojowe apartamenty o powierzchni od 41,68 do 92,82 mkw.

Uzupełnieniem oferty handlowo – usługowej dla całego osiedla będzie kolejnych 12 lokali usługowych, usytuowanych na parterach budynków położonych wzdłuż ulicy Starowiejskiej.

W ramach tego etapu powstaną łącznie 233 niezależne miejsca postojowe w hali garażowej oraz 18 miejsc zewnętrznych. W kondygnacji podziemnej zlokalizowano również 83 pomieszczenia na jednoślady i akcesoria samochodowe oraz komórki lokatorskie.

W ostatnim, III etapie inwestycji powstanie sześć budynków, w których zaprojektowano 323 mieszkania. Ilość pokoi w budynkach H, I, J, K, L, M wynosi od dwóch do pięciu, o wygodnym układzie przestrzennym, a ich metraże od 39,09 do 111,82 mkw. pozwolą na funkcjonalną i komfortową aranżację wnętrz.

W części podziemnej znajdzie się wielostanowiskowa hala garażowa, w której przewidziano łącznie 365 niezależnych miejsc postojowych. Dodatkowo zaplanowanych zostało 25 naziemnych miejsc parkingowych. W hali garażowej przewidziano także 139 pomieszczeń na jednoślady oraz 35 komórek lokatorskich, które idealnie sprawdzą się jako dodatkowa przestrzeń do przechowywania.

Osiedle zaprojektowano jako spójną kompozycję przestrzenną budynków, nawiązujących swoją formą i kolorystyką do architektury modernistycznej.

Zaprojektowane tereny zielone, place zabaw, miejsca rekreacji oraz tarasy ogólnodostępne sprawiają, że będzie to miejsce przyjazne do spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu.